Życie w eko-stylu!
Producenci żywności naturalnej to na obszarze krajów Europy zachodniej oprócz samodzielnych rolników, często duże koncerny, które zdają sobie sprawę, że na jedzeniu ekologicznym można już ugrać dość spore pieniądze– zaś na obszarze Polski ekologiczne gospodarstwa to przeważnie po prostu rolnicy, którzy sieją i uprawiają warzywa tak jak za dawnych lat, bez ogromnej dawki chemikaliów.
Najbardziej wartościowa żywność ekologiczna to zwykle nie ta z drogim certyfikatem sprowadzana zza granic kraju – ale po prostu lokalny rolnik który ma jakąś specjalizację – coraz częściej jako użytkownicy możemy skrzyknąć się w poszukiwaniach zdrowego jedzenia– rolnicy mogą dostarczyć nam większą ilość konkretnego jedzenia, którą potem możemy między wiele osób podzielić. Kupowanie z pominięciem dyskontów oraz innych spożywczych hurtowni może okazać się tańsze niż kupowanie w normalny sposób.
Najbardziej wartościowa żywność ekologiczna to zwykle nie ta z drogim certyfikatem sprowadzana zza granic kraju – ale po prostu lokalny rolnik który ma jakąś specjalizację – coraz częściej jako użytkownicy możemy skrzyknąć się w poszukiwaniach zdrowego jedzenia– rolnicy mogą dostarczyć nam większą ilość konkretnego jedzenia, którą potem możemy między wiele osób podzielić. Kupowanie z pominięciem dyskontów oraz innych spożywczych hurtowni może okazać się tańsze niż kupowanie w normalny sposób.
Słowa kluczowe
Komentarze
Wpis nie został jeszcze skomentowany!