Stron: 17954 Ost. moderacja: 17 10 2023
Owoce GOJI nazywane „owocami długowieczności”, należą do tej samej rodziny co np. ziemniaki, pomidory czy papryka. Są bardzo delikatne, o zróżnicowanej barwie- od jasnoróżowej do głęboko purpurowej. Uznane są w tradycyjnej medycynie tybetańskiej i chińskiej od ponad 2 tysięcy lat. Stosowane jako środek tonizujący, lek przy chorobach serca, nerek, płuc oraz przy dolegliwościach reumatycznych, przy schorzeniach wątroby, nerek, do oczyszczania krwi, wzmacniania oczu, mięśni i kości. GOJI hamuje syntezę cholesterolu, zapobiegając przemianom tłuszczowym wątroby. Obecnie poleca się tę roślinę jako środek o wielokierunkowym oddziaływaniu, wymieniając m. in. : pomoc w schorzeniach wątroby, wzmacnianie i regulację pracy układu trawiennego, poprawę ostrości widzenia, wspomaganie funkcjonowania układu odpornościowego, poprawianie potencji, wzmacnianie organizmu, korzystne oddziaływanie na ogólną kondycję fizyczną organizmu, opóźnianie procesów starzenia.

Komentarze

Dodaj swój komentarz »

Zobacz podobne wpisy w tej kategorii

Zdrowa żywność

Niniejsza domena służy przedstawieniu salonu online, którego założycielem jest Mariola Lesiecka. „ZIELONA FARMA” zajmuje się sprzedażą zdrowej żywności, pochodzącej z upraw ekologicznych. Proponowane ...

Miód

Każdy, kto ceni miód powinien odwiedzić witrynę sklepu wirtualnego DaryUla. pl. Zobaczy tam sporo godnych uwagi wyrobów. Miód gryczany jest bardzo dobry na kaszel, a miód spadziowy pomaga leczyć grypę...

chipsy

Czasem lubisz pochrupać parę chipsów lub przekąsić kilka chrupek? Bardzo dobrze trafiłeś. Kojarzysz Flipsy, które są dostępne na polskim rynku już od ponad 20 lat. To Grupa BGK jest ich producentem. W...