Stron: 17954 Ost. moderacja: 17 10 2023
Producenci żywności naturalnej to na obszarze krajów Europy zachodniej oprócz samodzielnych rolników, często duże koncerny, które zdają sobie sprawę, że na jedzeniu ekologicznym można już ugrać dość spore pieniądze– zaś na obszarze Polski ekologiczne gospodarstwa to przeważnie po prostu rolnicy, którzy sieją i uprawiają warzywa tak jak za dawnych lat, bez ogromnej dawki chemikaliów.

Najbardziej wartościowa żywność ekologiczna to zwykle nie ta z drogim certyfikatem sprowadzana zza granic kraju – ale po prostu lokalny rolnik który ma jakąś specjalizację – coraz częściej jako użytkownicy możemy skrzyknąć się w poszukiwaniach zdrowego jedzenia– rolnicy mogą dostarczyć nam większą ilość konkretnego jedzenia, którą potem możemy między wiele osób podzielić. Kupowanie z pominięciem dyskontów oraz innych spożywczych hurtowni może okazać się tańsze niż kupowanie w normalny sposób.

Komentarze

Dodaj swój komentarz »

Zobacz podobne wpisy w tej kategorii

6 weidera i inne ćwiczenia na brzuch

Wiele ludzi ma kłopoty z nadwagą. Próbują różnorakich sposobów, lecz ciągle bezskutecznie. Wielorakość metod sprawia, iż niezwykle trudno jest wybrać właściwą decyzję. Takim ludziom z pomocą przychodz...

zdrowa żywność

Nasz sklep ze zdrową żywnością oferuję szeroki asortyment żywności bezglutenowej, wegetariańskiej, dla diabetyków. Prowadzimy sprzedaż w naszym sklepie stacjonarnym mieszczącym się przy ul. Jedności N...

Kalkulator BMI

Nasza strona została poświęcona zagadnieniu bmi. Pokazujemy jaka była historia jego powstania, kto zaprojektował ten wskaźnik oraz co najistotniejsze, jak można to wyliczyć. Ponadto dla wygody, zamieś...