Stron: 17954 Ost. moderacja: 17 10 2023
Producenci żywności naturalnej to na obszarze krajów Europy zachodniej oprócz samodzielnych rolników, często duże koncerny, które zdają sobie sprawę, że na jedzeniu ekologicznym można już ugrać dość spore pieniądze– zaś na obszarze Polski ekologiczne gospodarstwa to przeważnie po prostu rolnicy, którzy sieją i uprawiają warzywa tak jak za dawnych lat, bez ogromnej dawki chemikaliów.

Najbardziej wartościowa żywność ekologiczna to zwykle nie ta z drogim certyfikatem sprowadzana zza granic kraju – ale po prostu lokalny rolnik który ma jakąś specjalizację – coraz częściej jako użytkownicy możemy skrzyknąć się w poszukiwaniach zdrowego jedzenia– rolnicy mogą dostarczyć nam większą ilość konkretnego jedzenia, którą potem możemy między wiele osób podzielić. Kupowanie z pominięciem dyskontów oraz innych spożywczych hurtowni może okazać się tańsze niż kupowanie w normalny sposób.

Komentarze

Dodaj swój komentarz »

Zobacz podobne wpisy w tej kategorii

Najlepsze diety

Zrzucanie wagi, jak wszyscy wiemy, nie jest rzeczą przyjemną. Trzeba mieć bardzo dużo zawziętości i poprawniej wiedzy, jakich potraw wystrzegać się. Często brak wiedzy może się skończyć beznadziejnie,...

Odchudzanie

Strona Instytutu Psychodietetyki prezentująca dużą ofertę w temacie właściwego jedzenia, utraty wagi i komplikacji powiązanych. Eksperci zatrudnieni w instytucie zawsze udzielą profesjonalnej rady każ...

Trener osobisty Oława

Myślisz nad zmianą życia, zbudowaniem wymarzonej, atletycznej sylwetki, ale nie masz w ogóle wiedzy tematycznej i nie masz zielonego pojęcia od czego rozpocząć amatorską przygodę sportową? Trener osob...